Introductiefilm Museumde Burghse Schoole


Het klaslokaal

Nostalgische herinneringen, uit de jeugd van velen, komen boven in het klaslokaal, dat is ingericht als een klas uit 1920.
Het leitje, de griffel, de inktlap, het leesplankje, het schoolbord, de schooltas, de schoolplaten en nog vele andere attributen voeren u terug in de tijd.

Het schoolplein

Het authentieke en vriendelijke schoolplein werd vroeger overspoeld door kinderen, die op de Burghse Schoole les kregen.
Bij evenementen rond de school zijn er veel kinderen, die knikkeren, steltlopen, touwtje springen en andere spelletjes van vroeger doen of kunnen leren.

De kruidentuin

Naast de school, aan het schoolplein ligt een kruidentuin. Kruiden, zoals bieslook, basilicum, tijm, peterselie etc., worden hier met zorg vertroeteld en gekweekt. Bezoekers van de school mogen hier gratis hun kruiden plukken.

De “Klapbank”

Naast het schoolplein staat een zogeheten klapbank. In de dorpen was er vroeger altijd wel een plek waar de bevolking, met name de ouderen, bij elkaar kwamen. Hier werden de verhalen en roddels uit het dorp uitgewisseld. Een moderne klapbank is geplaatst in het kader van Zeeuwse Ankers. Plekken waar de verhalen van de omgeving worden verteld. Met een druk op een knop worden hier verhalen verteld over Burgh-Haamstede, hoe het vroeger was.

klapbank