Het verhaal van de regio

Webquest

Beste jongens en meisjes,

Lees je wel eens een (jeugd)krant? Heb je zelf wel eens een krant gemaakt? Bij dit project krijg je de kans! Wij willen jullie uitnodigen om zelf een krant te gaan maken. Dat betekent, dat je zelf je artikelen gaat schrijven, dat je foto’s gaat maken en teksten schrijven. Een krant moet gevuld worden met onderwerpen waarover je kunt schrijven. Deze onderwerpen zijn te vinden onder de iconen. Je vindt er onderzoeksopdrachten waar je samen met je groepje mee aan de slag kunt.

De opdrachten gaan allemaal over de geschiedenis van Burgh of over een schoolklas van toen die te bewonderen is in het museum. Het museum is gevestigd in een dorpsschooltje uit vroeger tijden, dat enigszins verborgen ligt in Burgh.

Naar school gaan, misschien vind je het leuk, misschien niet. In ieder geval heb je nu de kans om op een leuke manier kennis te maken met de school uit vroeger tijden. Want dat het anders was, dat is wel zeker.

Eén van de dingen die je misschien ooit geleerd hebt, is dat omstreeks 800 na Christus de Vikingen ons land binnenkwamen. Ook in Zeeland zijn zij geweest. Burgh heeft misschien zelfs wel zijn bestaan aan die Vikingen te danken. De ringwalburg die in Burgh ligt, is namelijk een tastbare herinnering aan deze ongewilde bezoekers.

De eerste opdracht maak je op school, de tweede opdracht maak je in museum Burghse Schoole en met de derde opdracht, die je weer op school maakt, wordt het onderzoek afgerond. Als jullie de opdrachten allemaal gemaakt hebben, kun je de krant gaan vullen met zelfgemaakte artikelen en foto’s.

Veel succes en ’AandeKrant’!.

Als je op de iconen klikt, verschijnt je opdracht

Groep 1: De Vikingen Groep 4: Lezen, toen en nu: analfabetisme en het leesplankje

Groep 2: De (ringwal)burg van Burgh Groep 5: Schrijven, toen en nu: van schoolbord tot smartboard

De schoolklas van toen; de sfeer van weleer Groep 6: Sfeerverslaggeving: het bezoek aan het museum

 


Als alle opdrachten gemaakt zijn, kun je naar www.aandekrant.nl. Hier kan elk groepje zijn artikel en/of foto´s ‘downloaden’. De site is zeer gebruiksvriendelijk. Beweeg met de muis over (of klik op) de kop, de tekst of het beeld van de krant en je krijgt de opdracht die je moet doen.


www.aandekrant.nl


Extra documentatie:

Deze Webquest is mogelijk gemaakt door de gemeente Schouwen-Duiveland, de provincie Zeeland, SCEZ en het Watersnoodmuseum.

>terug naar boven<

>home<